Glöm inte kvinnan bakom modern

När du får barn förändras hela din värld. Du blir mamma och alla prioriteringar du haft innan ställs på ända. Oftast är det välkomna förändringar eftersom de i nästan alla fall är helt grundade i ovillkorlig moderskärlek till ditt barn. Men glöm inte bort den kvinna du var – älskade du inredning så fortsätt nära det intresset med vackra tapeter och möbler. Ta hand om det du brukade älska, och du kommer bli en bättre mamma på köpet.

Inred med nya, vackra tapeter

Är ditt barn riktigt litet kommer det självklart reflekteras i ditt hem, och de allra finaste och mest värdefulla dekorationerna och möblerna får kanske vänta på att plockas fram på ett tag. Men efter hand som barnet blir lite större och ni lär er vad som fungerar där hemma, kan du börja fundera på hur du kan ta tillbaka den där känslan av det vackra och inspirerande hem du hade innan barnet kom. Du kommer alltid förbli en mamma, men att sakta börja picka hål på föräldrabubblan och välkomna dina gamla intressen och glädjeämnen kommer berika ditt liv ännu mer. När du tar dig tid att göra sådant du älskar, kommer du ladda batterierna och komma tillbaka till ditt barn som en gladare och lugnare mamma. Kanske ett rum behöver lite extra kärlek? Känn hur inspirationen börjar glittra och gör rummet till platsen där din skaparanda får komma tillbaka och spela fritt. Botanisera bland fantastiska Sandberg tapeter, låt färg och form leta sig tillbaka. Med små barn handlar mycket om att det ska vara praktiskt, det är plastmöbler och leksaker mest överallt. Och det är ju precis så det ska vara – men till slut är det dags att låta din kärlek till exempelvis inredning få ta plats igen.

Glöm inte bort dina egna behov

Det kan ta tid att vänja sig vid att prioritera sig själv igen, för som mamma är man ofta så van vid att ta ett steg tillbaka och sätta barnet och familjen före en själv. Det är viktigt att se upp med den vanan, eftersom risken finns att alla vänjer sig vid den nya ordningen alltför mycket, vilket gör att du helt tappar bort dig själv. Så även om det är svårt – försök avsätta tid för dig själv, lite i taget, och börja ta hand om dig själv igen. En lugn och lycklig mamma kommer glädja alla, inte minst ditt barn.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *