Moderskärlek – en närhet alla behöver!

Att vara nära sin mamma från födseln, är viktigt för barnet för att känna trygghet och utveckla ett socialt band. Om det är möjligt, är det viktigt att båda föräldrarna närvarar för barnets skull. När barnet skriker är det inte bara för att det kanske fryser och är rädd, det är även ett beteende för att kalla på sin mamma.

Vikten av en nära relation med sin mamma

Att ha en kärleksfull mamma, är en av det finaste och mest fundamentala gåvor man kan få. En del barn har inte turen att kunna få ha en mamma och det kan bero på att mamman avlidit eller inte vill kännas vid sitt barn. Något som är av yttersta vikt, är att inte hamna i en depression som mamma. Man är dock inte mer än människa, men det är viktigt att ta hand om en depression om man har barn. Forskning visar att depression påverkar relationer mellan mor och barn och barnet känner av mammans sinnesstämningar. Att ta hand om barn kan kosta en hel del, men det finns en del lösningar för att få ihop extra pengar. Man kan till exempel med fördel sälja sitt eget guld som ligger därhemma och som kanske inte används längre. En nära relation till sin mamma, är som att han en allra bästa vän. Även om man kan ha skilda åsikter, är mamma den som vet det mesta om en själv genom uppväxtens alla faser. Det är viktigt att både mamma och barn stora som små, försöker komma överens.

En vän för livet

Mamma är den som sett oss växa upp, sett oss ledsna, glada eller frågande och visar oss livets spännande vägar. Har man turen att få ha en mamma, har man en fin vän genom livet. Om man har mist sin mamma av skilda orsaker, kanske man har en fin pappa vid sin sida som vän genom livet.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *